2017. január 13., péntek

   Egy felhőn üldögélve néztem le a semmibe, hintázó lábaimat vizslatva, melyeken színes zoknik virítottak. A bal lábamon lévő lila volt, s majdnem a térdemig ért. Egy foltos, valószínűleg fiatal nyuszika ugrálgatott rajta, míg a másik lábamon egy kígyó akaródzott felmászni, de valahogy mindig visszacsúszott. Pedig aranyos volt, nem is fujt rám, s a csörgőjének is olyan dallamos hangja volt.
  A nap mögöttem lemenőben volt, s már annyiszor láttam azt, hogy nem állt szándékomban ott maradni és végig nézni. Feltornáztam magam ülőhelyzetemből, s miután megbizonyosodtam róla, hogy senki, vagy semmi sincs a közelemben, megfogtam a lábamon pihenő kígyó barátomat, s megcsapkodva aranyos arcocskáját előhívtam szárnyait. Egy pillanatba se telt, hogy valami sárkányszerűvé változzon. Könnyedén felpattantam hátára, s fülét megragadva kényszerítettem engedelmeskedésre.
   Gyorsan feljebb repültünk, oda ahol már én nézek le a felhőkre, nem ők rám. Csodálatos érzés volt eltűnni az égre vetülő narancssárga csíkokban, mintha a semmi felé mennék.
   Aztán ennek mind vége lett. A kígyóm eltűnt alólam, körülöttem minden sötétülni kezdett, én meg megállíthatatlan sebességgel zuhantam. Vártam, hogy fejem szétloccsanjon, ahogy földet érek, mégis hosszú percek után sem történt ez meg. Végeláthatatlan ideig zuhantam, míg csak valami meg nem ragadott.
   Éreztem, ahogy vékony ujjak kulcsolnak csuklómra, s rántanak magukkal. A sötétség eltűnt körülem, és végre láthattam az arcát. Sokszor találkoztam már vele, de általában csak az érintését érezhettem, néha hosszabb haja megcirógatta arcomat, ahogy felfelé húzott, de sosem nézhettem bele szemeibe.
   Most mégis a legnagyobb természetességgel fordított magával szembe vállaimnál fogva. Szőke hajzuhataga körbe ölelte szívecske formájú arcát, miközben pár rakoncátlan tincs szemeibe hullott, melyek oly’ kedvesen mosolyogtak rám. Gyönyörű volt, mintha egy angyalt tartottam volna kezeim között. Meg akartam simítani porcelán fehér bőrét. Mélybarna íriszeivel követte ujjaim mozdulatát, de aztán váratlanul kámforrá lett, ahogy valami fülsüketítő hang szólalt fel a távolban.
   Idegesen ültem fel ágyamban, miközben azért nyújtózkodtam, hogy le tudjam végre nyomni azt a tetves ébresztő órát. Egyenesen utáltam ezt az ördögi szerkezetet, amiért mindig a legrosszabb pillanatban volt képes megszólalni. És magamat is, amiért mindig egyből felébredtem rá.
   – Soonyoung! – nyitott be szobámba anyukám. Végig vezette tekintetét egy fintor kíséretében a rendetlen szobámon, majd megállapodott rajtam. – Ha tíz percen belül elkészülsz, el tudlak kocsival vinni az iskolába.

   Bólintottam egyet, de amint becsukódott mögötte az ajtó, egyből visszahuppantam a párnáim közé. Vissza akartam aludni, hogy láthassam még egyszer azokat a tündéri orcácskákat, de nem sikerült. Csak abban reménykedtem, hogy aznap este újra találkozom vele. Az én álombéli angyalommal.

4 megjegyzés:

  1. Szia ^^

    Őszintén, mikor elkezdtem olvasni, azt hittem, hogy szegény gyerek beszívott >< vagy inkább én, biztosan valami rossz került a teámba, de jó, a címből meg minden egyébből tudtam következtetni, hogy álmodik. De azért a kígyós résznél én... szeretem a kígyókat, mert gyönyörű állatok, de engem hagyjanak békén ><
    És ezután megjelenik tökéletes angyal képében Jeonghan *^* Már azt hittem, hogy lesz valami, de közbeszólt a valóság. Annyira tudom, hogy milyen érzés, amikor a legjobb résznél ébredsz fel. Hjaj, szörnyű.
    Köszönöm, hogy olvashattam ^^

    XingYi ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hellóka^^
      Gondoltam nem ártana valami weird dolgot is beleraknom a projektbe, és ez most így pont kapóra jött. Jeonghan meg bármennyire is egy evil démon valójában, a tökéletes álcájával én sem tudok vitatkozni, hisz valljuk be, egy gyönyörű teremtés (külsőre).
      Azt meg szerintem mindenki ki nem állhatja, amikor a legjobb pillanatban szólal meg a drága ébresztője~
      Köszönöm szépen, hogy írtál!^^
      Ölel: Mirae

      Törlés
  2. Sziaa.~

    OMG.
    Ez tényleg egy nagy OHMYGOD.
    Bevallom, nem olvastam el a címet, se azt, amit kiírtál hozzá face-en, csak szimplán elkezdtem olvasni, ám hamar ráébredtem, hogy a drága valószínűleg álmodik. Azt is muszáj megemlítenem, mint kisebb zavaró tényező, hogy eleinte nem tudtam, kit kellene odaképzelnem, ki az, aki álmodik, s ez egy picit visszarántotta a képzeletemet, szóval az alany maga sokáig csak egy árnyként lebegett előttem, egészen addig, míg az "angyal" fel nem bukkant.
    Tetszett, hogy hű maradtál a valósághoz, hiszen a való életben is ilyen kuszaságokat képes álmodni az ember, nagyon ritka, ha valamelyiknek van rendes történetszála, amit értelmesen végigvezet az ember.
    A kígyóból sárkány résznél esküszöm Chihiro jutott eszembe.Q_Q Hát... Azt hiszem, meg kell nézzem azt ma este ismételten. Egyszerűen imádom és most még ez a rövidke történet is felhánytorgatta. Szóval... majd írás után hátha.:D
    Igazából úgy terveztem, hogy a te történeteidet majd csak azután olvasom el, hogy felkerült mind, hogy ne az legyen, hogy hasonlítgatom Angiel írásaihoz, de nem bírtam ki, hogy ezt ne olvassam el. Annyiszor szembejött velem a csoportban... Hát mindegy.
    Kellemes kis olvasmány volt, szóval az elejétől a végéig képtelen voltam elszakadni tőle. Oké, rövidke, de azért valljuk be, vannak olyan egypercesek is, amiket az ember képtelen egy szuszra végigolvasni. Még mindig csak ismételni tudom magam: imádom a könnyed fogalmazásodat, olyan légies.
    Köszönöm, hogy olvashattam!

    Sumire

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Jaj, hát nagyon meglepett a kommented. Főleg, hogy majdnem olyan hosszú, mind maga az, amit írtam o.o
      Igazából direkt nem írtam bele előre, hogy ki is a mi titokzatos szereplőnk, hisz álmainkban is - legalábbis nekem - arcok nélkül, jelképesen szerepelnek emberek, kikre már nem emlékszem, miután felébredtem.
      Ami pedig Chihiro-t illeti; támogatom! Nekem sem ártana egyszer újra megnéznem~
      Örülök neki, hogy tetszett, annak ellenére is, hogy ilyen rövidkére sikeredett^^
      Köszönöm szépen, hogy írtál!
      Ölel: Mirae

      Törlés