2017. január 9., hétfő

   Vidám gyerekek, önfeledt kacajai töltötték be a játszótér minden egyes pontját. Voltak kik fogócskával mulatták az időt, s olyanok is, akik inkább a bokrok mögé bújva játszottak kémesdit. Seungkwan a homokozó szélén ülve nyomott különféle formákba, nedves és száraz homokot egyaránt. A képzeletbeli fagyizójához készítette az eladni kívánt portékákat. Tudta, hogy minden gyerek vágya egy kiadós homokgombóc, a kimerítő futkározás után.
  Gyermeki mosollyal arcán egyengette el az elcsúszott homokcsiga fejét, majd, mint egy büszke anyuka, úgy tekintett művére. Kíváncsian pillantott körbe a téren, hogy aztán kikiálthassa visszautasíthatatlan árú portékáját.
  Száját már szólásra nyitotta, mikor valaki váratlanul, dinoszaurusz módjára végig caplatott a homokozón, ezzel lerombolva Seungkwan fagylaltos pultját. A kisfiú ajkai sírásra görbültek, ahogy látta kemény munkájának gyümölcsét semmivé lenni.
  – Bocsi! – vetette oda félvállról, futás közben a bűncselekmény elkövetője. Talán ott is hagyja az elszontyolodott fiút, ha nem látja meg annak elfásult tekintetét. Véve egy hirtelen fordulatot lépett oda Seungkwanhoz, s elé guggolva húzott elő zsebéből egy félig használt zsebkendőt, amivel kibuggyanó könnyeit szándékozta letörölni.
  – Most mit fogok eladni? – csalódottan pillantott egykori üzletének helyén terpeszkedő aprócska lábnyomokra. Könnyei újra megeredtek, pedig minden erejével azon volt, hogy visszatartsa azokat.
  – Majd én segítek újra csinálni! – pattant fel a kisebb, s büszkén magára mutatott. Seungkwan megszeppenve meredt a fölé magasodó fiúra. – Tudod, én nagyon híres cukrász voltam itt régen!
  – Tényleg? – az idősebb szemei felcsillantak, s egyszeriben reményt látott arra, hogy sikerüljön ma valamit is eladnia. Alig húsz kavics kellett neki már csak ahhoz, hogy megvegye magának egy hétre a piros mászóka birtok jogát.
  – Természetesen! – válaszolt határtalan büszkeséggel, s azonnal neki is kezdett a homok összegyűjtésének, amit egy traktor formájába akart belegyömöszölni. – Amúgy én Chan vagyok. Nemrég lettem öt éves!
  – Seungkwan. – esetlenül rázta meg a neki nyújtott kezet. – Én hat vagyok.
  – Oh, akkor a hyungom vagy! – Chan mosolya szinte füléig ért, ahogy szemei összeszűkülve nevettek újonnan szerzet barátjára.
  S végül ketten nyitottak együtt egy fagyizót, bőven több mint húsz kavicsot szerezve ezzel, így a következő naptól már ők ketten voltak a piros mászóka urai.

6 megjegyzés:

  1. Istenem, hát ez nagyon aranyos volt ❤ eszembe juttatta hogy anno én mennyire szerettem a homokozóban játszani és homoksütit készíteni. Kívancsian várom a következő alkotást :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tagadhatom, hogy az én gyerekkori emlékeim ihlették ezt az irományt :3 Én imádtam a homokfagyikkal elszórakozni, és aztán könyörtelenül behajtani a kavicsokat a többieken.
      Örülök, hogy írtál!
      Ölel: Mirae

      Törlés
  2. Annyeong~
    Kicsit késtem, de a suli a hibás. Így félév felé közeledve a tanárok bekeményítenek, főleg a kémia, ha már kémia szakos vagyok >< Szóval igen, sajnos csak ennyire van időm.
    A lényeg: el vagyok tiltva a sok cukortól, de ez pótolta *^* Olyan aranyos és könnyed volt~ Pluszban egy nosztalgia rohamot is elindított... amikor még óvodában én voltam a homokozó királynője qwq régi szép idők. Visszasírom én azt a gondtalan életet >< De örülni kell a jelennek is, főleg, ha ilyeneket olvashatok qwq
    Igyekszem a másikat is hamar elolvasni, ahogyan az időm engedi ><

    XingYi ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!^^
      Jesszusom, kémia szak? o.o Én is hamarosan vizsgázom belőle, de legalább ezáltal meg is szabadulok tőle egy életre. Őszintén, elismerésem, hogy képes vagy erre!
      Jaj, ha tudnád~ Éppen az ovis képeimet nézegettem, amikor ihletet kaptam eme történethez. Olyan jó volt óvodásnak lenni, mennyivel könnyebb is volt akkoriban az élet~
      Jaj drágám, nagyon örülök, hogy mindig írsz nekem, tényleg, el nem tudom mondani, mennyire hálás vagyok neked!
      Ölel: Mirae

      Törlés
  3. Istenem, ez de édes volt *-* már várom a következőt :33 (főleg, mert fav. párosom :33) El sem hiszem, hogy erről az oldalról nem is tudtam, de örülök, hogy rátaláltam c:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett, és remélhetőleg az elkövetkezendő írások is tetszeni fognak!^^
      Ölel: Mirae

      Törlés